Martini Northern provides construction management services for 15,000 s/f Elliot Regional Cancer Center
CUBE 3 Studio is a dynamic and responsive architecture, interior design and planning firm with the vision to provide thoughtful and innovative design solutions for a wide range of challenges.
cube 3 studio, cube 3, architecture, interiors, interior design, planning, master planning, programming, architectural design, LEED, academic, college campus, corporate, fitness, sports, healthcare, hospitals, hospitality, residential, retail, massachusetts, new hamsphire, rhode island
266
post-template-default,single,single-post,postid-266,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Martini Northern provides construction management services for 15,000 s/f Elliot Regional Cancer Center

Martini Northern provides construction management services for 15,000 s/f Elliot Regional Cancer Center

Project of the Month: June 2011

New England Real Estate Journal

View PDF: NEREJ June 2011

Londonderry, NH — Martini Northern provided

construction management services for the new, ground-up construction of the 15,000 s/f Elliot Regional Cancer Center. It was constructed immediately adjacent to the Dana Farber/New Hampshire Oncology-Hematology facility in the
Elliot Medical Center complex in Londonderry, previously constructed by Martini Northern.

Now patients needing radiation therapy as part of their cancer regimen have access to the newest therapeutic facilities in New Hampshire. At the heart of the new center is a vault, comprised of massive steelreinforced concrete walls, floor and ceiling to house the latest Trilogy
System Linear Accelerator from Varian Medical Systems. The vault features soothing lighting and the patient’s choice of music, all carefully designed to alleviate patient stress. The reassuring environment feels more like a health spa then a clinical treatment center. Rich wood and stone elements, ample natural light, colorful accent lighting all combine to create a warm and comforting atmosphere. The linear accelerator vault uses wood paneling, soft lighting
and diffused colorful LED ceiling lighting that gently changes colors to help calm anxiety.

In addition to the new linear accelerator, the cancer center features a patient education resource room, large examining rooms, doctor-patient consultation rooms, a private waiting area for patients, an autonomous reception center where patients can check in with a swipe of their ID card, a room for complementary alternative treatments like Reiki and massage, and a video-conferencing center for doctors to hold consultations with physicians at remote locations.
The exterior complements the existing facility with canopies that extend out to greet visitors. Facades of architectural siding and stone provide inviting warmth with expansive glass to enhance natural light. The concourse that connects the Elliot Medical Center and Dana Farber/New Hampshire Oncology-Hematology Center now flows directly into this new treatment area.

This facility was designed and constructed in association with Anagnost Investments as the representative for the Elliot Health System.

CUBE 3 Studio and JSA collaborated on the exterior and interior treatment facilities design respectively.